038 - 376 41 32 info@cyelle.nl

Rosacea/Couperose-behandeling

Wat is Rosacea

Rosacea is een veel voorkomende chronische huidaandoening wat gepaard gaat met roodheden, meestal rond de neus, maar het kan ook voorkomen op de kin en het voorhoofd. De kenmerken zijn roodheid, kleine uitgezette bloedvaatjes (couperose), bultjes (papels en puistjes (pustels). Het kan lijken op acne, maar het komt echter meestal op latere leeftijd voor, zo na het 30e jaar. We zien het vooral vaak bij vrouwen, maar ook bij mannen kan het voorkomen.

Hierdoor kan rosacea verergeren

Het is een hardnekkige aandoening welke beïnvloed wordt door o.a. warmte, zonlicht en cosmetica. Alcohol verergert tijdelijk de verwijding van de oppervlakkige bloedvaatjes in de huid. Voedingsmiddelen, die sterk gekruid of erg warm zijn, doen dat ook. Het zijn geen oorzaken van rosacea.

Rosacea behandelen met Medik8

Met de producten en behandelingen van Medik8 kunnen wij rosacea en couperose goed behandelen, waardoor de huid vrij snel veel minder rood en rustiger wordt.

Couperose behandeling met de Televip

Couperose zijn de rode, ontsierende vaatjes die het meeste voorkomen in het gezicht. Met het Televip apparaat worden storende adertjes en spinnaevi (spinnetjes) gestold (gecoaguleerd), waardoor de donkerrode kleur sterk vermindert, tot zelfs verdwijnt. Meerdere behandelingen zijn vaak nodig. Een kuur in het voor- of najaar wordt aanbevolen.